Maandupdate november 2019

Afgelopen weken stonden bij ons voornamelijk in het teken van een grote wijziging: het verlijmen van ons dek op de romp. Onze boot bestond voorheen namelijk uit een los dek dat als een soort deksel op de romp werd geplaatst. Dit heeft zowel voor- als nadelen, maar één groot nadeel was voor ons belangrijk om aan te pakken: het dek sloot niet niet helemaal netjes af, wat resulteerde in water binnen in de boot. Niet echt handig natuurlijk, daarom hebben we daar wat aan gedaan!

Allereerst hebben we hiervoor de boot geheel leeg gehaald van alle onderdelen die erin zaten. Daaronder vallen bijvoorbeeld de accu, kabels en het staartstuk. Maar ook oude strutkasten die we niet meer nodig hebben zijn verwijderd!
De boot leeggehaald
De oude strutkast

Omdat het dek niet meer fungeert als deksel, konden de zijkanten eraf. En ook aan de achterkant stak het dek een stuk uit, dat hebben we er dus maar afgezaagd.
Dek zonder zijkanten

Om nog wel bij de componenten in de boot te kunnen komen, hebben we wel een aantal luiken nodig in het dek. Dus stond de zaag er weer in ;-)
Luiken in het dek

Dan kwam nu het moment dat het dek ook daadwerkelijk vastgelijmd ging worden aan de romp. Check daarvoor deze korte timelapse:

Zodoende zit het dek dus inmiddels vast aan de romp! Maar we zijn nog niet helemaal klaar. Komende maand gaan we bezig met het afwerken, zodat de delen mooi, stevig en waterdicht op elkaar aansluiten. Onder andere de randen gaan we beplakken met carbon.

Op de afdeling elektrotechniek zijn de werkzaamheden voornamelijk op de computer gebeurd. Er staat inmiddels een heel nieuw schema van alle elektrische componenten en hoe die met elkaar verbonden zijn. Daarnaast is er een mooie nieuwe accubak uitgekozen én is er een PCB ontworpen. Deze PCB stuurt de status van de knoppen in de boot, zoals de hoofdschakelaar, dodemansknop, noodstop en gashendel positie, naar het telemetriesysteem. Daarnaast regelt deze PCB de aansturing van de pompen en verlichting.
PCB

Andere updates

Maandupdate augustus 2021

Augustus begon voor ons met de voorbereidingen voor een racedag op het Sneekermeer. We zijn op 7 augustus namelijk gaan varen met een 5-tal andere teams! We hebben onderling wat wedstrijden gedaan, na...

Lees meer >>

Raceupdate Sneekermeer 2021

Omdat dit jaar, uiteraard vanwege de coronabeperkingen, geen echte races mogelijk zijn hebben we zelf een racedag georganiseerd! We hebben 5 andere teams enthousiast gekregen om gezamelijk op 7 august...

Lees meer >>

Maandupdate juli 2021

Een hoogtepunt op het gebied van elektro deze maand: onze nieuwe printplaat is bezorgd! Het gaat dan om “Magenta”, een printplaat die we hebben ontwikkeld om allerhande taken in onze boot op zich te n...

Lees meer >>

Maandupdate juni 2021

Juni begon voor ons met een hele mooie race in Portugal! Na de nodige voorbereidingen aan de boot voor deze race, hebben we 4 onderdelen verspreid over 3 dagen geracet. Namelijk: een duurrace van 1 uu...

Lees meer >>