Maandupdate juni 2020

We kunnen weer steeds meer doen en zodoende hebben we in juni dan ook best veel gedaan! Nadat we vorige maand de meeste elektro bakken in elkaar hadden gezet, hebben we de boot bekabeld. Alle kabels die in de boot liggen, zijn voorzien van een stekker zodat we de kabels gemakkelijk kunnen verbinden met de bakken die we er in zetten.

Ook met de “interface module”, het gedeelte dat er voor zorgt dat we de boot goed kunnen bedienen, zijn grote stappen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de gashendel en de algemene aan/uit knop, maar ook aan de bediening van pompen.
Interface module

Nu alle onderdelen steeds meer richting “klaar” gaan, vonden we het ook tijd voor een eerste test. Dat wil zeggen dat we alle onderdelen die we al hadden in de boot hebben gezet, met elkaar verbonden en vervolgens de motor laten draaien. Dat lukte helaas nog niet direct, maar na het oplossen van een paar kleine foutjes konden we die avond toch de motor laten draaien!

Ook hebben we ons staartstuk onderworpen aan een test, om te controleren of het staartstuk 100% waterdicht is. Na een test wisten we dat het staartstuk niet overal 100% waterdicht is.
Test waterdichtheid Om er toch voor te zorgen dat er geen water in het staartstuk komt hebben we deze geplamuurd. Zodoende zitten alle mogelijke gaatjes dicht en kunnen we rustig varen zonder dat de onderdelen in het staartstuk schade oplopen of helemaal kapot gaan.
Geplamuurd staartstuk
Het uiterlijk kan natuurlijk nog een heel stuk beter! Daarvoor gaan we het staartstuk nog voorzien van een lak, maar functioneel is hij in ieder geval al helemaal in orde.

Tot slot hebben we een accu test gedaan met twee accu’s die we hebben. We wilden namelijk graag weten welke accu de meeste capaciteit heeft, zodat we die natuurlijk kunnen gaan gebruiken! Het resultaat is dat we voorheen al de accu hebben gebruikt die (van de 2) de meeste capaciteit had. Daar is (helaas) dus niet zo veel meer te verbeteren. Tijdens het testen is er echter wel een onderdeel gesneuveld. Het gaat om de contactor, die er voor zorgt dat we de hoofdstroom kunnen schakelen. Deze heeft tevens een antispark functionaliteit. Doordat we te veel stroom door de antispark hebben getrokken, is het daarmee niet helemaal goed afgelopen en werkt hij niet meer.

Komende maand gaan we gaan we weer voor de eerste keer varen! Daarover volgende maandupdate dus waarschijnlijk meer.

Andere updates

Maandupdate september 2020

Afgelopen maand stond aanvankelijk in het teken van de voorbereidingen voor de enige race van 2020, op 9 en 10 oktober. Echter is deze race geannuleerd vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Daar...

Lees meer >>

Maandupdate juli 2020

Van 6 tot 10 juli vaarden 3 Young Solar boten de Elfstedentocht ‘test reis’, als test of dit mogelijk is met de Young Solar boten. Vrijdag 10 juli finishden zij in Leeuwarden. Samen met Sunflare Solar...

Lees meer >>

Maandupdate april & mei 2020

Deze maandupdate praten we je bij over de afgelopen twee maanden! Door de coronamaatregelen is de snelheid er bij ons wel een beetje uit. Maar gelukkig zijn we niet helemaal tot stilstand gekomen! Tak...

Lees meer >>

Maanupdate maart 2020

Begin maart stond HISWA op de planning! Voor de 5-daagse beurs hebben we nog veel voorbereidingen getroffen. Zo hebben we onze teamkleding laten bedrukken en werden de zonnepanelen gemonteerd en hebbe...

Lees meer >>